MENY LUKK

Norges naturmedisinske fagkongress 2024

Norges naturmedisinske fagkongress er den mest populære faglige samlingen i Norden innen komplementær medisin.  En kongress som nå "alle" vil ha med seg, flotte foredragsholdere og en fantastisk stemning blant alle terapeuter og privatpersoner med kunnskap om helse!

Ta kontakt i dag

Generell informasjon

 

Hva får du denne helgen?

 

  • Kunnskapsformidling med nøye utvalgte foredragsholdere med høyt komptansenivå - vi skal være unike og presenterer her foredragsholdere, som ikke har holdt foredrag "overalt".
  • Sunt og gøy med kuldebad, morgentur og disco - noe for både "morgenfugler" og dere med "lakenskrekk". DJ begge kvelder slik at den sistnevnte gruppen kan ha skikkelig disco-kveld.
  • Luksus på Sundvolden hotel, tilhører de historiske hoteller og har en helt spesiell atmosfære og nydelig, kortreist mat. Til og med plantebasert lunsjbuffet en av dagene.
  • Søttespillere har vi mange av - langvarige og nye kunder som ønsker å bidra til å gjøre samlingen enda bedre for hvert år!
  • Her møter du mange fantastiske mennesker, disse bidrar til en helt spesiell stemning og her gis store muligheter til å skape nye relasjoner.
  • Mange kommer år etter år og har knyttet verdifulle vennskaps- og samarbeidsbånd.

 

Utsagn fra en trofast deltaker : "Dette er min årlige "sydentur" - høyt prioritert!"

 

Hvem er helgen egnet for?
Helgen er åpen for alle, enten du er terapeut, sykepleier, jobber i helsekostbransen, er privatperson med stor interesse for å tilegne deg kunnskap og ikke minst studenter fra ulike fagretninger.

Litt om det som er spesielt med denne årlige og populære samlingen på Sundvolden Hotel: En anerkjent felles møteplass hvor faglig utbytte er i fokus, i tillegg til å ha det hyggelig og treffe nye og gamle kollegaer.

  • Sundvolden hotell er et av norges mest sjarmerende hoteller, som tilhører kjeden "De historiske"
  • Fantastisk kortreist mat og betjening
  • Gir deg en følelse av luksus
  • SPA med Infrarød badstue, massasje, ansiktsbehandling mm. (nå forhåndsbestilles) Nyåpning april 2024
  • Årets høydepunkt hvor alle gleder til å møte både nye og gamle kollegaer og har det gøy sammen
  • Morgenbad i kalde Steinsfjorden
  • Morgentur/trim i naturskjønne omgivelser
  • Masse flotte og integrerende folk - her skapes nye og varige vennskap og samarbeidspartnere
  • Opplevelse med masse lærdom, nydelig mat og veldig sosial hygge - nå for 18. gang
  • GRATIS PARKERING og kun 40 minutter med bil fra Oslo

Og ikke minst: Her skal du lære noe nytt og nyttig du kan bruke i din praksis med en gang du kommer hjem!

 

Adkomst
Oslo-Sundvolden med bil, ca 40 min.
Oslo-Sundvolden med buss, avgang hver time.
Gardermoen Lufthavn- Sundvolden hotel, stopper rett utenfor hotellet.

 

 

NYHET!

Vi har gleden av å informere at Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon, NNH går inn om medarrangør i 2024.  Dette er et flott statement fra NNH, som i flere år har kvalitetssikret og godkjent programmet som faglig oppdatering for sine medlemmer.  Men nå kan altså NNH gi medlemmene sine den fordelen ved å være medarrangør at de er med i programkomiteen og derved både bidragsyter og beslutningstaker på programinnholdet.

Og vi lover - dette blir bedre enn noengang!

 

Vi takker for tilliten og gleder oss til samarbeidet.

 

I tillegg har vi både Kostreform, Hemali og Helsemagasinet Vitenskap og Fornuft som samarbeidspartnere!

 

                     

 

 

Ønsker du å se en stemningsrapport fra 2021, klikk på logoen nedenfor:

 

 

HOVEDSPONSORER!

 

 

 

Utsagn fra tidligere deltakere:

  • Spesielt vil jeg rose deg og programkomiteen for en gullrekke av foredragsholdere! Proff ledelse med en tvist av hjertelighet! Håper jeg kan delta på mange kommende kongresser med faglig og sosialt påfyll!
  • Tusen takk for at du står på, Christin - våre fagfelt trenger det,- og ikke minst, et sted å møtes for å lære og utveksle erfaringer.
  • For et inspirerende og givende seminar dette er! Høyt faglig innhold og massevis av spennende foredrag med aktuelle temaer og gode foredragsholdere innen naturmedisin og naturlig helse. Nydelig mat, salgsstander med gode tilbud og en herlig atmosfære. Så fantastisk å få tilbringe en hel dag sammen med andre som har de samme interesser samtidig som vi lærer masse nytt. Neste gang blir det hele helgen på oss. Hilsen Inger-Lise og Tina, storfornøyde Sunkostdrivere.

 

Som alltid kan du velge om du vil delta en dag, to dager eller hele helgen med overnatting på flotte Sundvolden hotel!

 

 

Påmelding

Alle priser inkluderer:

  • Seminaravgift
  • Hotellets bugnende lunsjbuffet
  • Pausemat med smoothies, frukt og masse digg, kaffe og te hele dagen
  • Felles middag og festmiddag for overnattende
  • Gratis parkering
  • Goodiebags

 

Studenter og nyutdannede i 2024 får halv pris (av ord. pris) for en dag med flotte foredrag, lunsjbuffet og pausemat i tillegg til goodibags fra utstillere!

Studenttilbudet gjelder deltakelse for de som deltar kun dagtid, ikke for overnattende.

 

PS! Alle felt må fylles ut.  Hvis du ikke får beskjeden:

"Din påmelding er bekreftet!" når du har klikket på "send bestilling" har du manglende utfylte felt, så bla deg oppover i skjema igjen og se rødt varsel i feltet som mangler.

 

Earlybird pris frem til 1. juni

FYLL INN FELTENE

Dette feltet må fylles ut
Dette feltet må fylles ut
Feil på telefonnr, vær vennlig prøv igjen
Dette feltet må fylles ut
Feil på e-post, vær vennlig prøv igjen
Dette feltet må fylles ut
Dette feltet må fylles ut
Dette feltet må fylles ut
Dette feltet må fylles ut
Dette feltet må fylles ut
Land
Afghanistan
Albania
Algerie
Amerikansk Samoa
Andorra
Angola
Anguilla
Antarktis
Antigua og Barbuda
Argentina
Armenia
Aruba
Ascension
Aserbajdsjan
Australia
Bahamas
Bahrain
Bangladesh
Barbados
Belgia
Belize
Benin
Bermuda
Bhutan
Bolivia
Bosnia-Hercegovina
Botswana
Brasil
Britiske territorier i Indiahavet
Brunei
Bulgaria
Burkina Faso
Burundi
Canada
Caymanøyene
Ceuta og Melilla
Chile
Christmasøya
Colombia
Cookøyene
Costa Rica
Cuba
Curaçao
Danmark
De amerikanske jomfruøyene
De britiske jomfruøyene
De forente arabiske emirater
De franske sørterritorier
Den dominikanske republikk
Den sentralafrikanske republikk
Det palestinske området
Diego Garcia
Djibouti
Dominica
Ecuador
Egypt
Ekvatorial-Guinea
El Salvador
Elfenbenskysten
Eritrea
Estland
Etiopia
Falklandsøyene
Fiji
Filippinene
Finland
Frankrike
Fransk Guyana
Fransk Polynesia
Færøyene
Gabon
Gambia
Georgia
Ghana
Gibraltar
Grenada
Grønland
Guadeloupe
Guam
Guatemala
Guernsey
Guinea
Guinea-Bissau
Guyana
Haiti
Hellas
Honduras
Hongkong S.A.R. Kina
Hviterussland
India
Indonesia
Irak
Iran
Irland
Island
Israel
Italia
Jamaica
Japan
Jemen
Jersey
Jordan
Kambodsja
Kamerun
Kanariøyene
Kapp Verde
Karibisk Nederland
Kasakhstan
Kenya
Kina
Kirgisistan
Kiribati
Kokosøyene
Komorene
Kongo-Brazzaville
Kongo-Kinshasa
Kosovo
Kroatia
Kuwait
Kypros
Laos
Latvia
Lesotho
Libanon
Liberia
Libya
Liechtenstein
Litauen
Luxemburg
Macao S.A.R. Kina
Madagaskar
Makedonia
Malawi
Malaysia
Maldivene
Mali
Malta
Man
Marokko
Marshalløyene
Martinique
Mauritania
Mauritius
Mayotte
Mexico
Mikronesiaføderasjonen
Moldova
Monaco
Mongolia
Montenegro
Montserrat
Mosambik
Myanmar (Burma)
Namibia
Nauru
Nederland
Nepal
New Zealand
Nicaragua
Niger
Nigeria
Niue
Nord-Korea
Nord-Marianene
Norfolkøya
Norge
Ny-Caledonia
Oman
Pakistan
Palau
Panama
Papua Ny-Guinea
Paraguay
Peru
Pitcairn
Polen
Portugal
Puerto Rico
Qatar
Réunion
Romania
Russland
Rwanda
Saint-Barthélemy
Saint-Martin
Salomonøyene
Samoa
San Marino
São Tomé og Príncipe
Saudi-Arabia
Senegal
Serbia
Seychellene
Sierra Leone
Singapore
Sint Maarten
Slovakia
Slovenia
Somalia
Spania
Sri Lanka
St. Helena
St. Kitts og Nevis
St. Lucia
St. Pierre og Miquelon
St. Vincent og Grenadinene
Storbritannia
Sudan
Surinam
Svalbard og Jan Mayen
Sveits
Sverige
Swaziland
Syria
Sør-Afrika
Sør-Georgia og Sør-Sandwichøyene
Sør-Korea
Sør-Sudan
Tadsjikistan
Taiwan
Tanzania
Thailand
Togo
Tokelau
Tonga
Trinidad og Tobago
Tristan da Cunha
Tsjad
Tsjekkia
Tunisia
Turkmenistan
Turks- og Caicosøyene
Tuvalu
Tyrkia
Tyskland
Uganda
Ukraina
Ungarn
Uruguay
USA
USAs ytre øyer
Usbekistan
Vanuatu
Vatikanstaten
Venezuela
Vest-Sahara
Vietnam
Wallis og Futuna
Zambia
Zimbabwe
Øst-Timor
Østerrike
Åland
Dette feltet må fylles ut
Dette feltet må fylles ut
Dette feltet må fylles ut
Dette feltet må fylles ut
Dette feltet må fylles ut
Dette feltet må fylles ut
Land
Afghanistan
Albania
Algerie
Amerikansk Samoa
Andorra
Angola
Anguilla
Antarktis
Antigua og Barbuda
Argentina
Armenia
Aruba
Ascension
Aserbajdsjan
Australia
Bahamas
Bahrain
Bangladesh
Barbados
Belgia
Belize
Benin
Bermuda
Bhutan
Bolivia
Bosnia-Hercegovina
Botswana
Brasil
Britiske territorier i Indiahavet
Brunei
Bulgaria
Burkina Faso
Burundi
Canada
Caymanøyene
Ceuta og Melilla
Chile
Christmasøya
Colombia
Cookøyene
Costa Rica
Cuba
Curaçao
Danmark
De amerikanske jomfruøyene
De britiske jomfruøyene
De forente arabiske emirater
De franske sørterritorier
Den dominikanske republikk
Den sentralafrikanske republikk
Det palestinske området
Diego Garcia
Djibouti
Dominica
Ecuador
Egypt
Ekvatorial-Guinea
El Salvador
Elfenbenskysten
Eritrea
Estland
Etiopia
Falklandsøyene
Fiji
Filippinene
Finland
Frankrike
Fransk Guyana
Fransk Polynesia
Færøyene
Gabon
Gambia
Georgia
Ghana
Gibraltar
Grenada
Grønland
Guadeloupe
Guam
Guatemala
Guernsey
Guinea
Guinea-Bissau
Guyana
Haiti
Hellas
Honduras
Hongkong S.A.R. Kina
Hviterussland
India
Indonesia
Irak
Iran
Irland
Island
Israel
Italia
Jamaica
Japan
Jemen
Jersey
Jordan
Kambodsja
Kamerun
Kanariøyene
Kapp Verde
Karibisk Nederland
Kasakhstan
Kenya
Kina
Kirgisistan
Kiribati
Kokosøyene
Komorene
Kongo-Brazzaville
Kongo-Kinshasa
Kosovo
Kroatia
Kuwait
Kypros
Laos
Latvia
Lesotho
Libanon
Liberia
Libya
Liechtenstein
Litauen
Luxemburg
Macao S.A.R. Kina
Madagaskar
Makedonia
Malawi
Malaysia
Maldivene
Mali
Malta
Man
Marokko
Marshalløyene
Martinique
Mauritania
Mauritius
Mayotte
Mexico
Mikronesiaføderasjonen
Moldova
Monaco
Mongolia
Montenegro
Montserrat
Mosambik
Myanmar (Burma)
Namibia
Nauru
Nederland
Nepal
New Zealand
Nicaragua
Niger
Nigeria
Niue
Nord-Korea
Nord-Marianene
Norfolkøya
Norge
Ny-Caledonia
Oman
Pakistan
Palau
Panama
Papua Ny-Guinea
Paraguay
Peru
Pitcairn
Polen
Portugal
Puerto Rico
Qatar
Réunion
Romania
Russland
Rwanda
Saint-Barthélemy
Saint-Martin
Salomonøyene
Samoa
San Marino
São Tomé og Príncipe
Saudi-Arabia
Senegal
Serbia
Seychellene
Sierra Leone
Singapore
Sint Maarten
Slovakia
Slovenia
Somalia
Spania
Sri Lanka
St. Helena
St. Kitts og Nevis
St. Lucia
St. Pierre og Miquelon
St. Vincent og Grenadinene
Storbritannia
Sudan
Surinam
Svalbard og Jan Mayen
Sveits
Sverige
Swaziland
Syria
Sør-Afrika
Sør-Georgia og Sør-Sandwichøyene
Sør-Korea
Sør-Sudan
Tadsjikistan
Taiwan
Tanzania
Thailand
Togo
Tokelau
Tonga
Trinidad og Tobago
Tristan da Cunha
Tsjad
Tsjekkia
Tunisia
Turkmenistan
Turks- og Caicosøyene
Tuvalu
Tyrkia
Tyskland
Uganda
Ukraina
Ungarn
Uruguay
USA
USAs ytre øyer
Usbekistan
Vanuatu
Vatikanstaten
Venezuela
Vest-Sahara
Vietnam
Wallis og Futuna
Zambia
Zimbabwe
Øst-Timor
Østerrike
Åland
Dette feltet må fylles ut
Kjønn

Hvis din påmelding innebærer hotelrom, bør du her skrive navn på person du evnt. skal dele rom med.

Informasjon om særskilte behov, som for eksempel allergi rom o.a.

 

PS! Hvis påmelding innebærer servering/bespisning, må du informere om allergier, matintoleranse etc. Hotellene fakturerer kr 400 for de som informerer om dette etter ankomst – husk derfor å noter her!

Dette feltet må fylles ut
Dette feltet må fylles ut
NB! Registrering tar noen ganger litt tid.
Bare vent på bekreftelse etter å ha trykket på "Send bestilling".

Program

LAST NED PROGRAMMET

«Godt for helsen og planeten: Tofrontskrigen mot kjøtt og norsk landbruk»

Les mer VIS MINDRE

Hvordan ideologisk vitenskap, sneversynt klimapolitikk og store næringsinteresser har skapt vår tids store spiseforstyrrelse (og dårlige kostråd).

 

Lars Magne skriver:

"Vi blir lurt.

I sin iver etter å oppnå vikarierende mål og forsvare fagfeltets posisjon i samfunnet mener jeg Helsedirektoratet og ernæringsforskningen underslår usikkerhet og nyanser og de forsøker å stilne en helt legitim debatt."

Lars Magne Sunnanå, hobbyjournalist og kjøttspiser

Lars Magne Sunnanå (43) er hobbyjournalist og kjøttspiser, skriver på nyhetsbrevet lams.substack.com

Dette nyhetsbrevet er et hobbyprosjekt som ser nærmere på grensene mellom forskning og aktivisme - i en tid der klima og bærekraft er blitt altoverskyggende spørsmål.

Hans interesse er særlig knyttet til forskning og politikk knyttet til kostholdsråd, ernæring og landbruk.

Han innehar en sterk samfunnsstemme og deltatt i ulike debatter ifm kostholdsråd og sier høyt og tydelig - "Jeg spiser også kjøtt. En god del mer enn kostrådene tilsier".

 

I Afteneposten 30.01.24 skriver Lars Magne en kronikk og "Fett og forviklinger", kan leses her

Han deltok også i NRK debatten uken etter hvor han belyser koblingen mellom matindustrien, nærmere bestemt Mills og helsedirektoratet og forskerne som utformer disse kostrådene. Lytt gjerne til episoden her, 3dje avsnitt

 

Han er altså idag hobbyjournalist ved siden av å være Vice President Communication i Equinor. Tidligere har han vært både økonomijournalist, avdelingsleder og redaksjonssjef i Aftenposten.

 

Lars Magne Sunnanå (43) er hobbyjournalist og kjøttspiser, skriver på nyhetsbrevet lams.substack.com

Dette nyhetsbrevet er et hobbyprosjekt som ser nærmere på grensene mellom forskning og aktivisme - i en tid der klima og bærekraft er blitt altoverskyggende spørsmål.

Hans interesse er særlig knyttet til forskning og politikk knyttet til kostholdsråd, ernæring og landbruk.

Han innehar en sterk samfunnsstemme og deltatt i ulike debatter ifm kostholdsråd og sier høyt og tydelig - "Jeg spiser også kjøtt. En god del mer enn kostrådene tilsier".

 

I Afteneposten 30.01.24 skriver Lars Magne en kronikk og "Fett og forviklinger", kan leses her

Han deltok også i NRK debatten uken etter hvor han belyser koblingen mellom matindustrien, nærmere bestemt Mills og helsedirektoratet og forskerne som utformer disse kostrådene. Lytt gjerne til episoden her, 3dje avsnitt

 

Han er altså idag hobbyjournalist ved siden av å være Vice President Communication i Equinor. Tidligere har han vært både økonomijournalist, avdelingsleder og redaksjonssjef i Aftenposten.

 

"Plantebasert kost i menneskets forhistorie - hvilket kosthold er tilpasset våre gener?"

Les mer VIS MINDRE

Hva er genene våre best tilpasset sett i et evolusjonært perspektiv?

 

En tverrfaglig revurdering av det ikoniske "jeger-sanker"- bildet fra vår fjerne fortid som angivelig peker på et stort forbruk av kjøtt påvirker imidlertid noen forskeres tenkemåte og sammen med manipulasjon fra en grisk matindustri fører det til delvis feil og inkonsekvente kostholdsråd verden over.

 

En gang for ti tusen år siden endret menneskeheten omfattende sin livsstil og glemte det gradvis tilvendte kostholdet menneskene hadde hatt i millioner av år. Nå sliter forskere med å rekonstruere det ideelle kostholdet fra fortiden vår og følgelig utføres årlig 100.000 studier kun i human ernæring.

 

For å forstå dette kostholdet fra fortiden vår kreves imidlertid en seriøs tverrfaglig tilnærming: eks. human ernæring og medisin, genetikk, geologi, evolusjonsbiologi, zoologi og paleontologi, paleoantropologi, paleoklimatologi og arkeologi.

 

Sett i lys av dette arbeidet og denne forskningen ser allerede nå ut til at det vitenskapelige samfunnet i stor grad vurdere å endre dagens kostholdsråd.

Liviu Deacu, lege

Liviu Decau er lege fra Romania, bodd en del år i Tyskland og de siste 5 år i Norge og behersker 4-5 språk.

Han har foruten legepraksis undervist i ernæring på universitetsnivå og er særdeles god både skolert og interessert i forskning.

 

En slik kapasitet på området forskning - ernæring bør vi her i landet sette stor pris på å ha fått så tilgjengelig.

Liviu Decau er lege fra Romania, bodd en del år i Tyskland og de siste 5 år i Norge og behersker 4-5 språk.

Han har foruten legepraksis undervist i ernæring på universitetsnivå og er særdeles god både skolert og interessert i forskning.

 

En slik kapasitet på området forskning - ernæring bør vi her i landet sette stor pris på å ha fått så tilgjengelig.

"Kronisk betennelse - roten til mange av dagens helseutfordringer"

Les mer VIS MINDRE
  • Hva er kronisk betennelse og hvor utbredt er det?
  • Årsaker til kronisk betennelse
  • Hvilke sykdommer har sin opprinnelse i kronisk betennelse?
  • Hvilke løsninger finnes for forebygging og behandling?

Dr. Ralf Schmidt, CEO i Mycotech

Ralf Schmidt kommer opprinnelig fra Tyskland, men har bodd i Norge i mer enn 30 år.

 

Han har en solid utdannelse, som inkluderer to mastergrader i ingeniørfag, en Executive MBA og en doktorgrad i industriell kjemi, samt bred erfaring fra næringslivet.

 

Ralf har med stor suksess ledet flere multinasjonale bioteknologi- og life science-selskaper og besitter unik kompetanse innen virkningsmekanismene i medisinske sopper.

 

Dette foredraget holdes av hovedsponsor Mycotech.

Ralf Schmidt kommer opprinnelig fra Tyskland, men har bodd i Norge i mer enn 30 år.

 

Han har en solid utdannelse, som inkluderer to mastergrader i ingeniørfag, en Executive MBA og en doktorgrad i industriell kjemi, samt bred erfaring fra næringslivet.

 

Ralf har med stor suksess ledet flere multinasjonale bioteknologi- og life science-selskaper og besitter unik kompetanse innen virkningsmekanismene i medisinske sopper.

 

Dette foredraget holdes av hovedsponsor Mycotech.

"Kosthold og munnhulen, en åpenbar, men glemt sammenheng - "Evolusjonsfella, en syk utvikling av munn og kjeve"

Les mer VIS MINDRE

Det er ikke tvil! Sist gang jeg sjekket, satt munnhulen faktisk på kroppen min.

Munnhulen er en del av kroppen, og munnhelse er ofte undervurdert ved utredning og behandling av pasienter.

 

Erling tar deg med på en reise på tvers av tid og forskning for å belyse munnhulens godt bevarte hemmeligheter.

  • Munnhulen er mer enn bare tenner og tannkjøtt.
  • Kommunikasjon og intimitet.
  • Munnhulen er hjem for en overflod av bakterier som alle har lyst til å si noe om din helse.
  • Spyttet er et diagnostisk hjelpemiddel.
  • Munnhulen rommer tunge og muskulatur, som dikterer vekst og funksjon av luftveier og kjeve. Munnhulen er inngangsporten for gasser, mat, drikke, fremmedlegemer og mikroorganismer.

 

Til tross for alt det rare som går inn, klarer vi oss overraskende bra. Eller gjør vi egentlig det? Flere helseutfordringer kan spores tilbake til kostholdets sammenheng med munnhulen.

 

Nytteverdi: Foredraget vil gi deg en oversikt over tilstander tilknyttet munnhulen, tips til behandling av disse, samt kostholdets rolle i utredning og behandling av munnhulesykdommer i munnhulen.

Hans Erling Skallevold, tannlege

Erling er utdannet tannlege fra Universitetet i Oslo.

 

Hans lidenskap for munnhulens rolle i generell helse har ført han til å studere medisin. Han kaller seg gjerne for en funksjonell tannlege, med fokus på forebygging og et helhetlig perspektiv.

 

Erling driver også den tverrfaglige munnhelseklinikken Nova-Dental som gjenspeiler hans helhetlige verdier. Erling har vært på flere kurs i utlandet ved anerkjente institusjoner for søvn, pust, kjevesmerter, og tungebånd, og er tilknyttet flere forskningsmiljøer.

Erling er utdannet tannlege fra Universitetet i Oslo.

 

Hans lidenskap for munnhulens rolle i generell helse har ført han til å studere medisin. Han kaller seg gjerne for en funksjonell tannlege, med fokus på forebygging og et helhetlig perspektiv.

 

Erling driver også den tverrfaglige munnhelseklinikken Nova-Dental som gjenspeiler hans helhetlige verdier. Erling har vært på flere kurs i utlandet ved anerkjente institusjoner for søvn, pust, kjevesmerter, og tungebånd, og er tilknyttet flere forskningsmiljøer.

"All diseases begin in the gut!" - The GAPS-diet

Les mer VIS MINDRE

Sykdom begynner i tarmen, sa Hippokrates for over to tusen år siden.


Jo mer vi lærer med moderne vitenskap, desto mer forstår vi av Hippokrates ́ord.


Dr Campbell-McBride foreleser om GAP syndrom eller GAPS: Gut And Psychology / Gut And Physiology Syndrome.
Hun viser hvordan tilstander som autisme, ADHD/ADD, schizofreni, depresjon, dysleksi og en rekke andre mentale tilstander kan knyttes til tarmhelse.

 

Det gjelder også for autoimmune sykdommer, allergier, astma, eksem, MS, utmattelsessyndrom, ME, leddgikt, diabetes type 1 og mange andre.

(engelsktalende foredrag)

Natasha Campbell-McBride, lege og gründer GAPS-diet

Natasha Campbell-McBride er lege og gründer av GAPS-diet (engelsktalende)

 

Natasha Campbell-McBride er en russisk lege, alternativ behandler og forfatter. Hun har siden 1992 bodd i Storbritannia.

Campbell-McBride er født i Russland hvor hun også tok legeutdannelse. Etter at hun flyttet til Storbritannia har hun tatt videreutdannelse i ernæring og deretter arbeidet som ernæringsterapeut.

 

Hennes barn skal ha fått en autismediagnose, og hun satte da i gang med forsøk på å behandle dette ved å gjøre endringer i kostholdet. Hun utviklet sin egen hypotese om at autisme skyldes forstyrrelser i fordøyelsessystemet som påvirker hjernen.

Hun har kalt dette for Gut and Psychology Syndrome (GAPS), og avledet fra dette begrepet har hun utviklet sin egen diett som angivelig skal kunne kurere autisme og en rekke andre tilstander som ADHD, dysleksi og schizofreni. Hun har også utgitt flere bøker om emnet.

 

Natasha Campbell-McBride er lege og gründer av GAPS-diet (engelsktalende)

 

Natasha Campbell-McBride er en russisk lege, alternativ behandler og forfatter. Hun har siden 1992 bodd i Storbritannia.

Campbell-McBride er født i Russland hvor hun også tok legeutdannelse. Etter at hun flyttet til Storbritannia har hun tatt videreutdannelse i ernæring og deretter arbeidet som ernæringsterapeut.

 

Hennes barn skal ha fått en autismediagnose, og hun satte da i gang med forsøk på å behandle dette ved å gjøre endringer i kostholdet. Hun utviklet sin egen hypotese om at autisme skyldes forstyrrelser i fordøyelsessystemet som påvirker hjernen.

Hun har kalt dette for Gut and Psychology Syndrome (GAPS), og avledet fra dette begrepet har hun utviklet sin egen diett som angivelig skal kunne kurere autisme og en rekke andre tilstander som ADHD, dysleksi og schizofreni. Hun har også utgitt flere bøker om emnet.

 

"Sopprikets oppdagelser vil endre vår fremtid"

Les mer VIS MINDRE

Foredraget handler blant annet om forskningen Husbonden gjør sammen med en rekke universiteter i Europa.

Han er en nysgjerrig entrepenør og finner svar fra soppriket vi alle kan ta del i.

Enorme oppdagelser som drastisk vil endre kursen av menneskehetens måte å leve på.

 

Med nye og gamle metoder med sopp, gir han et økologisk løft for alle deler av matsystemet. «Let thy food be thy medicine, and thy medicine be thy food.”

Steven Maddix, Gründer

Steven er gründer og daglig leder av Husbonden.no

 

 

Steven er gründer og daglig leder av Husbonden.no

 

 

«SIBO / SIFO - overvekst av mikrober i tynntarmen»

Les mer VIS MINDRE

Eva skal formidle sin kunnskap om SIBO / SIFO - overvekst av mikrober i tynntarmen og se på det i forhold til mikrobiomet ellers.

 

Her vil du kunne få praktiske tips til hvordan adressere disse problemstillingene, både i forhold til kost og tilskudd.

Eva B. E. Andersson, naturterapeut

Eva er utdannet ved Naturterapiskolen, Axelsons Gymnastiska Institut, Academy of Acupuncture, Biopatiskolen, Aromaterapiskolen.

 

Jobbet som naturterapeut siden 1986 med hovedfokus på Vega- og allergitest, urte- og naturmedisin, biopati, akupunktur og fotsoneterapi, de senere år også kosmetisk akupunktur og gen- og mikrobiomtesting.

 

Hun har funnet ut at det gamle ordtaket stemmer; Kunnskap ER makt, også når det gjelder oss selv.

Jo bedre vi kjenner egen kropp, alt fra gener, mikrober, intoleranser, aktivitetsbehov, mineralnivå, tankesett etc, jo lettere er det å ta lure valg for å optimalisere egen helse.

Hennes brennende interesse for den usynlige verdenen vi bærer i oss har alltid ligget under og de senere års forskning om mikrobiomet – vårt indre mangfoldige miljø og samspill med mikrobene – har definitivt nøret opp under denne.

Eva er utdannet ved Naturterapiskolen, Axelsons Gymnastiska Institut, Academy of Acupuncture, Biopatiskolen, Aromaterapiskolen.

 

Jobbet som naturterapeut siden 1986 med hovedfokus på Vega- og allergitest, urte- og naturmedisin, biopati, akupunktur og fotsoneterapi, de senere år også kosmetisk akupunktur og gen- og mikrobiomtesting.

 

Hun har funnet ut at det gamle ordtaket stemmer; Kunnskap ER makt, også når det gjelder oss selv.

Jo bedre vi kjenner egen kropp, alt fra gener, mikrober, intoleranser, aktivitetsbehov, mineralnivå, tankesett etc, jo lettere er det å ta lure valg for å optimalisere egen helse.

Hennes brennende interesse for den usynlige verdenen vi bærer i oss har alltid ligget under og de senere års forskning om mikrobiomet – vårt indre mangfoldige miljø og samspill med mikrobene – har definitivt nøret opp under denne.

"Har du/din klient avhengighet til mat og hvorfor ikke bare endre på det? Når belønningssenteret ditt er kapret av mat og sukker?"

Les mer VIS MINDRE

Har du klienter som sliter med å gjøre kostholdsforandringer over tid?

Som til tross for gode forsetter, kunnskap og inspirasjon fra deg, likevel faller tilbake gang på gang til gamle vaner? Da kan det være at din klient lider av en mat- og sukkeravhengighet.

I foredraget til Bente Josefsen fra Frisk uten sukker vil du lære følgende:
 

  • De tre ulike kategoriene man kan dele mennesker i mtp deres forhold til sukker- og mat
  • Hvordan du kan vite om noen har en mat- og sukkeravhengighet
  • Hva som skjer i belønningssenteret ved en mat- og sukkeravhengighet
  • De ulike fasene i avhengighet
  • WHO sine 6 kriterier for avhengighet
  • Konsekvensene for klientene
  • Avhengighetssirkelen
  • Hvordan du kan hjelpe en klient som har en mat- og sukkeravhengighet
  • AID – addiction interaction disorder, hvordan all avhengighet henger sammen
  • Hvordan du kan hjelpe en klient som har en mat- og sukkeravhengighet

Bente Josefsen, gründer av Frisk uten sukker AS

Bente Josefsen er gründeren bak selskapet Frisk uten sukker AS.

I tillegg til å være utdannet innen ernæring, er hun utdannet i avhengighetsmedisin med fordypning i mat- og sukkeravhengighet.

 

Bente har nå hjulpet flere tusen mennesker i Norge og har selv en sukkeravhengighet. Så hun kjenner problematikken fra alle sider.

Hun har publisert tre bestselgende bøker; Bli Frisk uten sukker, Sukkerdetox på 14 dager og Spis Dette!

 

Bente er også ofte å se i media og har vært med på å påvirke politiske beslutninger knyttet til markedsføring av usunn mat og drikke rettet mot barn. Hun er kjent for sine inspirerende foredrag med en god blanding av faglighet, personlig tilnærming og humor.

 

 

Foto: Line Dammen

Bente Josefsen er gründeren bak selskapet Frisk uten sukker AS.

I tillegg til å være utdannet innen ernæring, er hun utdannet i avhengighetsmedisin med fordypning i mat- og sukkeravhengighet.

 

Bente har nå hjulpet flere tusen mennesker i Norge og har selv en sukkeravhengighet. Så hun kjenner problematikken fra alle sider.

Hun har publisert tre bestselgende bøker; Bli Frisk uten sukker, Sukkerdetox på 14 dager og Spis Dette!

 

Bente er også ofte å se i media og har vært med på å påvirke politiske beslutninger knyttet til markedsføring av usunn mat og drikke rettet mot barn. Hun er kjent for sine inspirerende foredrag med en god blanding av faglighet, personlig tilnærming og humor.

 

 

Foto: Line Dammen

"Vitalistisk helse - hva kan vi gjøre for å styrke oss innenfra?"

Les mer VIS MINDRE

Vitalistisk helse - hva kan vi gjøre for å styrke oss innenfra?

 

Nøkkelen til god helse er å forstå at kroppen alltid streber etter homeostase, dvs mest mulig balanse. Utfordringen er å gi kroppen hva den trenger for å klare nettopp det.

Dagens helsevesen har veldig lite med helse å gjøre.

Det bør heller kalles sykevesen da det handler mest om å behandle sykdom med syntetiske medikamenter, kirurgi eller strålebehandling.

 

Et sitat fra en av historiens mest intelligente personer: “Intet problem kan løses fra den samme bevisstheten som skapte den” - Albert Einstein

 

 

Skal vi bli friskere, ikke bare individuelt, men som nasjon, må vi begynne å tenke annerledes, velge en ny strategi, en som tenker innenfra og ut, istedenfor utenfra og inn.

 

På mange måter sitter vi fast i en sykdomsorientert modell hvor vi tenker kunstig og mekanistisk i stedet for å tenke årsak, en modell som tenker mer holistisk, naturlig og vitalistisk.

 

VITALISME

Vitalisme baserer seg på den sannheten at kroppen har en medfødt evne til å helbrede seg selv - kroppens naturlige helbredende kraft.

Det er på høy tid at vi går tilbake til utgangspunktet hvor vi brukte naturen for alt det var verdt.

 

BLUE ZONES

Har du sett dokumentaren “Secrets of the Blue Zones" på Netflix har du sett at på Sardinia blir folk veldig gamle, mange over 100 år. De mener at det skyldes:

  • Kosthold
  • Fysisk aktivitet
  • Sosialt fellesskap og sterke familiebånd
  • Klima og miljø
  • Genetikk

Dette er gammelt nytt for mange, men viktig mht endocannabinoidsystemet. Jeg antar at de som lever på Sardinia benytter seg av elementer som styrker deres endocannabinoidsystem.

Endocannabinoidsystemet er blitt et hett tema de siste årene og det er fordi du kommer ikke utenom dette systemet hvis helse og vitalitet er målet.

 

Mitt foredrag skal dreie seg om endocannabinoidsystemet, hvordan vi kan styrke det, hva vi kan gjøre selv for å holde oss i homeostase og selvsagt informere om cananbisplanten og dens fantastiske medisinske egenskaper.

 

Det er på høy tid at det blir lovlig å anvende cannabis uten å måtte bryte loven.

Melissa Thelwall, kostholdsveileder og "hun som fronter cannabis"

Melissa er den klassiske helseentusiasten, med dyp lidenskap for naturlig helse.

 

Hun er blitt kjent som «hun som fronter cannabis» og foredraget til Melissa vil selvsagt inneholde en god del rus og medisin, men også en ny måte å tenke helse på.

Melissa er den klassiske helseentusiasten, med dyp lidenskap for naturlig helse.

 

Hun er blitt kjent som «hun som fronter cannabis» og foredraget til Melissa vil selvsagt inneholde en god del rus og medisin, men også en ny måte å tenke helse på.

"Er makroalger, tang og tare en viktig del av fremtidens helse bedring?" Hvorfor bør makroalger bli en del av den daglige kosten?

Les mer VIS MINDRE

Fjordtang, som selger næringsrik tang ønsker å inspirere flere til å bruke tang som en del av den daglige kosten og forklarer det med at tang er næringstett og inneholder vitaminer, mineraler, omega 3 og essensielle aminosyrer og kan ha en positiv effekt på helsen.

 

Svein vil gå inn på fordelene med tang og hvorfor det kan være lurt å tilføre tang i kostholdet.

Wenche vil dele sine erfaringer med tang i forhold til fibromyalgi.

 

Her vil vi få tips til hvordan vi kan tilføre tang i maten vår!

 

En liten videosnutt fra Fjord Tang med kurs i tang og helse Ormhilleren i vakre Øygarden kan sees her

 

 

Sitat fra Sintef blogg: Ja til fermentert tare på norske matfat!

 

Svein Vindenes, 3 årig akvakultur utdannet og Wenche Skavhellen, kostøkonom og sosionom

"Mysteriet jern - hva gjør det egentlig i kroppen?"

Les mer VIS MINDRE

Jens Veiersted, ernæringsterapeut og lærer ved Tunsberg Medisinske Skole

Jens har arbeidet som ernæringsterapeut i privat praksis som ernæringsterapeut i 18 år.

Lærer i ernæringsterapi siden 2004.

Ansvarlig for ernæringsundervisningen på Tunsberg Medisinske Skole fra 2008

 

Mye brukt foredragsholder innen kosthold og helse, svært populær!

 

Full av kunnskap, en eventyrlig formidlingsevne!

Jens har arbeidet som ernæringsterapeut i privat praksis som ernæringsterapeut i 18 år.

Lærer i ernæringsterapi siden 2004.

Ansvarlig for ernæringsundervisningen på Tunsberg Medisinske Skole fra 2008

 

Mye brukt foredragsholder innen kosthold og helse, svært populær!

 

Full av kunnskap, en eventyrlig formidlingsevne!

"Alternativ behandling i Norge: Brukerprofil og Behandlingsvalg"?

Les mer VIS MINDRE

Mer informasjon kommer

Agnete E. Kristoffersen, M.A., Ph.D. Senior reseacher, NAFKAM

"Hvordan holder vi oss friske?" Sunt folkevett er bedre rettesnor enn legemidler og offentlige kostholdsråd?

Les mer VIS MINDRE

Jan Raa professor emeritus

Jan Raa var grønnsakdyrker og torghandler før og mens han studerte realfag.

Han har vært førstelektor i cellebiologi, professor i mikrobiologi, forskningsleder/-direktør i offentlige FoU-institutter og i private bioteknologibedrifter.

 

Jan er Kommandør av St. Olavs Orden og æresdoktor, og har mottatt priser for industriell innovasjon og matkultur.

 

I tiden som pensjonist de siste 15 årene har han vært mest opptatt av å forstå sammenhengen mellom vestlige livsstilssykdommer og immunologiske feilreaksjoner forbundet med mikrobiologisk sammenbrudd (dysbiose) i tarmen.

Jan Raa var grønnsakdyrker og torghandler før og mens han studerte realfag.

Han har vært førstelektor i cellebiologi, professor i mikrobiologi, forskningsleder/-direktør i offentlige FoU-institutter og i private bioteknologibedrifter.

 

Jan er Kommandør av St. Olavs Orden og æresdoktor, og har mottatt priser for industriell innovasjon og matkultur.

 

I tiden som pensjonist de siste 15 årene har han vært mest opptatt av å forstå sammenhengen mellom vestlige livsstilssykdommer og immunologiske feilreaksjoner forbundet med mikrobiologisk sammenbrudd (dysbiose) i tarmen.

"Hva skjer med media? "

Les mer VIS MINDRE

Nyhetslandskapet:

Nøytralt, eller har mediebransjen blitt sendebud for politiske, økonomiske og globale agendaer?

 

Julia Benito viser en annen side av media.

Julia Schreiner Benito, redaktør

Julia er redaktør for nettmagasinet Hemali.no - Helse, Mat & Livsstil i tillegg til journalist i Helsemagasinet VOF.

 

I mange år jobbet Julia som journalist i etablerte mediehus. Da hun ikke lenger kunne ivareta sin journalistiske integritet, forlot hun den etablerte presse for å bygge opp det uavhengige nettmagasinet Hemali.no – Helse, Mat & Livsstil. I dag et solid magasin og en viktig motstemme.
– En journalist skal tale den avmektiges stemme overfor makten, i dag synes det motsatt. Det er et demokratisk problem, og hver dag prøver jeg å motvirke det, sier Julia.

Julia er redaktør for nettmagasinet Hemali.no - Helse, Mat & Livsstil i tillegg til journalist i Helsemagasinet VOF.

 

I mange år jobbet Julia som journalist i etablerte mediehus. Da hun ikke lenger kunne ivareta sin journalistiske integritet, forlot hun den etablerte presse for å bygge opp det uavhengige nettmagasinet Hemali.no – Helse, Mat & Livsstil. I dag et solid magasin og en viktig motstemme.
– En journalist skal tale den avmektiges stemme overfor makten, i dag synes det motsatt. Det er et demokratisk problem, og hver dag prøver jeg å motvirke det, sier Julia.

"Kuldebad og morgentur har blitt en tradisjon"

Les mer VIS MINDRE

Margot tar med de som har lyst til en herlig morgen tur lørdag morgen, søndag morgen blir det deilig bad i kjølig vann i Steinsfjorden...

 

Margot Carlsen, sykepleier

"Essensielle mikronæringstoffer for stoffskiftet"

Les mer VIS MINDRE

Her vil Lars Omdal gå inn på de forskjellige vitaminene og mineralene, jod, selen, etc.

 

Hav som er relevans for stoffskifte, risikogrupper for lavt inntak og spesielle grupper som gravide. Du

 

Du vil her lære om aktuelle tilskudds doser.

Lars Omdal, lege

Etter 20 års erfaring som lege i møte med mange stoffskifte-pasienter som sliter, og dyp dykk på fagfeltet, sitter Lars med kunnskap og innsikt, men også ubesvarte og åpne spørsmål.

 

Han har sittet i Stoffskifteforbundets faglige råd i over 15 år, holdt utallige foredrag, holdt kurs for leger, og deltatt på årlige internasjonale vitenskapelige kongresser. I 2015 mottok han Stoffskifteforbundets ærespris.

 

Siden 1999 har han jobbet som privatpraktiserende allmennlege på Balderklinikken i Oslo

Etter 20 års erfaring som lege i møte med mange stoffskifte-pasienter som sliter, og dyp dykk på fagfeltet, sitter Lars med kunnskap og innsikt, men også ubesvarte og åpne spørsmål.

 

Han har sittet i Stoffskifteforbundets faglige råd i over 15 år, holdt utallige foredrag, holdt kurs for leger, og deltatt på årlige internasjonale vitenskapelige kongresser. I 2015 mottok han Stoffskifteforbundets ærespris.

 

Siden 1999 har han jobbet som privatpraktiserende allmennlege på Balderklinikken i Oslo

"Årets konferansier"

Les mer VIS MINDRE

Gunn-Karin Sakariassen, leder i Kostreform, naturopat og ernæringsterapeut fra Norsk Akademi for Naturmedisin, med videreutdanning i funksjonell medisin.

 

Hun er nordlending og som nordlendinger flest: kjapp i replikken, rett frem og en morsom og dyktig kvinne å ha på scenen.

 

Gunn-Karin er levende opptatt av mat og helse, elsker å lage mat og dyrker sine egne grønnsaker og urter.

Hun skriver bøker, holder foredrag og matkurs.

 

Gunn-Karin er leder i Kostreform for bedre helse, og i pasientforeningen Mat&Helse.

Sitter i styret i Sanitetskvinnene i hjemkommunen Gjerdrum.

Nettopp for å formidle og lære bort viktigheten av riktig kost og god helse.

Gunn-Karin Sakariassen, leder i Kostreform, naturopat og ernæringsterapeut

Gunn-Karin gjorde en fabelaktig jobb som konferansier i 2023 og en selvfølge hun får oppgaven også i år!

Gunn-Karin gjorde en fabelaktig jobb som konferansier i 2023 og en selvfølge hun får oppgaven også i år!

Priser

Alle priser er oppgitt på påmeldingsskjema utenfor hvert alternativ og inkluderer seminaravgift og bespisning.

Deltagelse dagtid inkluderer lunsj og pausemat som smoothies, frukt og masse digg.

Ved overnatting er full pensjon inkludert, også festmiddag for de som overnatter lørdag-søndag

Husk at dine kostnader ved deltakelse kan utgiftsføres som næringskostnader på din virksomhet.

 

Fakturagebyr kr. 49,-

 

Studenter og nyutdannede i 2024 får delta til 50% av ordinær pris på dagdeltakelse med flotte foredrag, lunsjbuffet og pausemat i tillegg til goodibags fra utstillere!

Dette gjelder kun ved deltakelse dagtid, ikke for overnattende.

 

PS! Alle bør tegne reiseforsikring da denne vil kunne dekke hele eller deler av dine kostnader ved eventuell sykdom.

Annet

FØLG KONFERANSEN PÅ FACEBOOK

FØLG KONFERANSEN PÅ INSTAGRAM

Jens Veiersted

Godt gjennomførte kongresser med fornøyde deltagere og utstillere

 

Jens Veiersted
Jens Veiersted
- Ernæringsterapeut - Tunsberg Medisinske Skole
Margot Carlsen

Å delta på KongressPartners arrangement er alltid en glede! Profesjonelt gjennomført med personlig preg – føler seg alltid velkommen!

 

Margot Carlsen
Margot Carlsen
- Sykepleier ved Bergensklinikkene
Christin Foss

Uansett hvilke oppdrag vi påtar oss – målet er: Fornøyde kunder i fokus!

Christin Foss
Christin Foss
- KongressPartner